Meest gestelde vragen

Wij begrijpen het heel goed dat je nog vragen hebt voordat je een professionele video laat ontwikkelen. Wij hebben de belangrijkste vragen voor je op een rijtje gezet. Krijg je geen antwoord op jouw vraag? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand contact formulier of stuur een mail naar info@6boxmedia.nl of bel 085-303 14 68

Meer informatie

Wat kost een video?

De prijs van een video is heel erg afhankelijk van de wensen. Moet de film in 4K resolutie gefilmd worden? Zijn er acteurs benodigd? Vraagt het project om meerdere filmdagen? Moeten er animaties worden toegevoegd? Het antwoord op deze en nog heel veel andere vragen zijn van invloed op de uiteindelijke prijs van een productie. Wij horen dan ook het liefste vooraf wat je beschikbare budget voor de productie is, zodat we binnen dit budget de beste productie kunnen bieden. Wij proberen ook altijd goed te kijken of het mogelijk is om op basis van een filmdag meerdere video’s te ontwikkelen. Op deze manier wordt de stukprijs per video een stuk voordeliger.

Welke lengte moet een video hebben?

Hier is geen vaste regel voor. Veelal wordt er tegenwoordig van uitgegaan dat een video niet langer dan 2 minuten moet zijn. Dit is echter geen must. Bij 6Box gaan we altijd vanuit dat een video zo lang mag zijn als dat die boeiend is. Als jij een heel mooi en indrukwekkend verhaal te vertellen hebt mag er best de tijd genomen worden om het te vertellen. Een andere factor bij de lengte van je film is de beoogde doelgroep. Als jou doelgroep al interesse heeft in jou product, dienst of boodschap dan is de kans groot dat hij best een paar minuten langer naar je video wilt kijken dan iemand die nog niets van je af weet.  Met een goed script als basis en een betrokken doelgroep kan een video mag een video dus best wat langer zijn. Maar houdt wel goed in gedachten dat een kijker online snel is afgeleid. In veel gevallen blijft een film van ongeveer 2 minuten dan ook het beste.

Moet ik zelf het script schrijven?

Nee. Wij hebben een heel ervaren team van scriptschrijvers klaar zitten om jou verhaal te vertellen. In een voorgesprek nemen we zaken als de gewenste boodschap, je doelstellingen met de content, doelgroep en communicatiekanalen door. Op basis van dit gesprek en eventuele aanvullende toegestuurde informatie gaan wij aan de slag met het script voor de video.  Je hebt de mogelijkheid om op dit script vervolgens je feedback te geven. Totdat er een compleet script is welke als blauwdruk dient voor de video.

Met hoeveel mensen komen jullie filmen?

Ook dit is weer heel erg afhankelijk van het soort productie en je wensen. Bij commercials is het bijvoorbeeld gebruikelijk dat er iemand aanwezig is voor het camerawerk, de regie, licht, audio en visagie. Dan bestaat het productieteam al snel uit minimaal 5 personen. Maar voor de meeste producties is een team van 2 a 3 personen al voldoende. Het productieteam bestaat altijd minimaal uit twee personen: een cameraman en een regisseur/interviewer.

Met wat voor apparatuur filmen jullie?

Ook dit is erg verschillend en afhankelijk van wensen en budget. Dit kan varieren van het filmen met een DSLR spiegelreflex camera tot aan een camera waarmee Hollywood film producties worden gefilmd. Wij hebben de expertise in huis om met alle merken en types audiovisuele apparatuur uit de voeten te kunnen en zorgen ook hier weer bij voor een maataanpak.

Filmen jullie ook in het buitenland?

Ook dit is erg verschillend en afhankelijk van wensen en budget. Dit kan varieren van het filmen met een DSLR spiegelreflex camera tot aan een camera waarmee Hollywood film producties worden gefilmd. Wij hebben de expertise in huis om met alle merken en types audiovisuele apparatuur uit de voeten te kunnen en zorgen ook hier weer bij voor een maataanpak.

Waarom moet ik voor 6Box Media kiezen?

Er zijn tegenwoordig heel veel aanbieders van video producties. Van ZZP’ers tot grote mediabedrijven. Wij gaan bij 6Box Media niet heel hard roepen dat wij de allerbeste zijn. Wij zijn wel een bedrijf dat heel goed luistert. Luistert naar wat je wensen zijn, naar wat je wilt vertellen en wat je hiermee wilt bereiken. Op basis hiervan leveren wij maatwerk. Een creatieve aanpak die helemaal bij jou product, dienst of organisatie past. Met het juiste verhaal, het juiste productieteam, de juiste apparatuur, tegen het beste budget. Met 10 jaar expertise in het ontwikkelen van videoproductie krijg je bij 6Box Media waar voor je geld.

Moet ik voor een animatiefilm of een gewone video kiezen?

Dit is helemaal afhankelijk van de boodschap die je wilt vertellen. De productievorm is een middel niet het doel. Wanneer je een complexe dienst of ingewikkeld proces wilt uitleggen is een animatie bijvoorbeeld vaak een uitstekend middel. Als je een beter idee wilt geven van je bedrijfssfeer en cultuur is vaak ‘live’ video weer effectiever.

Kunnen jullie mij ook helpen bij het zelf maken van filmpjes

Steeds vaker willen bedrijven hun eigen filmpjes maken voor social media. Dat kan natuurlijk en daar kunnen wij ook zeker bij ondersteunen. Zo verzorgen wij regelmatig film/vlog workshops waarin je leert eenvoudige video’s te maken met je mobiel. Deze video’s kunnen wij indien gewenst bovendien voor je monteren en/of verfraaien met eenvoudige animaties.

Hoe lang duurt een video traject?

Bij 6Box Media vinden wij snel schakelen erg belangrijk. Wij maken voornamelijk online producties en we weten dat de online wereld om snelheid vraagt. Een gemiddeld videotraject duurt bij ons dan ook ongeveer 3 tot 4 weken en is mede afhankelijk van hoe snel we met de opdrachtgever kunnen schakelen. Na het voorgesprek ontvang je over het algemeen binnen een week een script voorstel en wordt de filmdag ingepland. Na de filmdag ontvang je binnen gemiddeld 2 weken de eerste versie van de film waarna er hier feedback op gegeven kan worden. Op basis van de feedback wordt vervolgens de definitieve film opgeleverd.

Contact